Bedrukkingstechnieken


De druktechnieken van RR Textieldrukkerij

 

 

Zeefdruk.

Zeefdruk is een techniek waarbij rechtstreeks op het textiel gedrukt wordt door middel van een zeefraam. Er kan in meerdere kleuren worden gedrukt. Door verschillende zeven op één kledingstuk af te drukken kan een meerkleurendruk ontstaan. Zeefdruk is uitermate geschikt voor het bedrukken van bedrijfskleding in grote oplagen.

 

Transferdruk

Bij Transferdruk wordt het logo of bedrijfsnaam eerst op een drager gedrukt en dan met de transferpers op het textiel geperst door verhitting. Transferdruk is geschikt voor o.a. pvc, pu, flexothane, nylon, beavernylon en katoen/polyester.

 

Flockdruk

Bij Flock wordt eerst met Flock-lijm het textiel bedrukt. Daarna wordt de Flock verdeelt over de lijm. Door een magnetisch veld komen de Flock-vezels verticaal in de lijm te staan. Flock voelt zacht aan en is erg geschikt voor sportkleding. Het is wasbaar op een hoge temperatuur. Flock is te krijgen in zéér veel kleuren.

 

Borduren

Bij textiel met een wat grovere structuur en kledingstukken die regelmatig en heet gewassen moeten worden, is borduren een uitstekende optie. Bovendien geeft borduren een chique uitstraling.

 

Suggestie? Laat u verrassen met ons voorstel!